Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Volle decembermaand voor 2e/3e wereldproject voor school in Rwanda

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Een gevulde decembermaand voor het 2e/3e wereldproject. Er staan deze maand nog vijf acties gepland.

De eerste is op 8 december tijdens de winterfair van Frion in Zwartsluis. Op 15 en 22 december staat er een kraam in de Meente in Genemuiden en op 27 en 29 december zijn vrijwilligers aanwezig tijdens het zaalvoetbaltoernooi in d’Overtoom.

Afgelopen vrijdag was het 2e/3e wereldproject aanwezig op de winterfair in Genemuiden. “We kijken terug op een mooie winterfair. Onze kraam werd goed bezocht. We willen iedereen bedanken die ons gesteund en of gesponsord hebben voor deze winterfair.”

“Een mooie winterfair”

Begin volgend jaar gaat het project voorbereidingen te treffen voor de triviantavond, die gepland staat op 8 maart. “Noteer deze datum alvast in jullie agenda. U/jij komt toch ook?”

De opbrengst van de acties komt allemaal ten goede aan twee slaapzalen (jongens en meisjes gescheiden) en een sanitairgebouw behorende bij de praktijkschool Rwanda. En dat is nodig, schrijft de organisatie. “Zo hoeven de jongeren geen kilometers meer te lopen om naar school te gaan, maar hebben ze dichtbij de school een slaapplek, eten, drinken en sanitair. Zo hopen we dat jongeren in hun eigen land hun leven gaan opbouwen en niet gaan vluchten naar Europa.”

Enrico Kolk