Afbeelding

Passie & Paaszang in Grote kerk Hasselt

Algemeen

HASSELT – Hasselts Fanfare houdt op de dag tussen Goede Vrijdag en Pasen (30 maart) weer de traditionele Passie- en Paaszang in de Grote of Stephanuskerk.

De fanfare, onder leiding van dirigent Harry van Bruggen, krijgt medewerking dit jaar door het Christelijk Mannenkoor Staphorst onder leiding van Johan Bredewout, terwijl het Knolorgel wordt bespeeld door Wilco Veldkamp. 

Ds. H. Westerhout verzorgt de opening, Schriftgedeelten en sluiting van deze muziek- en zangavond. Ook is er in dit uur van bezinning gelegenheid tot samenzang, afgestemd op het thema.

“Op het programma staan onder andere het prachtige Meditation- The Light of the World van J. Dean Goffin en God and God Allone, Lichtstad met uw paar’len poorten, Bleanwern en U zij de glorie”, kondigt de fanfare aan. “Zo hopen we door middel van schriftlezing, muziek en zang stil te staan bij het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus Christus.”

De kerk is voor publiek geopend vanaf 19.00 uur, het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

Enrico Kolk