Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Stichting Fortresse zet stap uit de luwte: ‘Ondersteun ons’

Algemeen

ZWARTSLUIS – De stichting Fortresse zet zich al 25 jaar in om Zwartsluis nóg bruisender, mooier en leefbaarder te maken. De belangenclub en denktank deed dat altijd op de achtergrond, hoewel de resultaten voor iedere Sluziger zicht- en merkbaar waren. Nu is echter het moment daar om ook zélf naar buiten te treden. Op haar nieuwe website presenteert de stichting zichzelf én haar plannen. En vraagt daarbij inwoners en bedrijven om ondersteuning. 

De ontwikkeling van het voormalige Agnieten College-terrein. De herinrichting van de Handelskade en het centrum. De realisatie van Sluuspoort. Het is slechts een kleine greep uit de ontwikkelingen waaraan Fortresse de afgelopen jaren een belangrijke steen bijdroeg. Dat deed zij als denktank die zelf met doordachte plannen kwam. Maar ook als belangenclub voor Zwartsluis en betrouwbare gesprekspartner van verschillende overheden. Dit alles met één doel: het dorp vooruithelpen.

Fortresse is nu toe aan een volgende stap. “Na al die jaren op de achtergrond actief te zijn geweest, willen we meer zichtbaarheid voor onze stichting en doelen”, legt voorzitter Jan de Graaf uit. “In het afgelopen jaar werkten we aan duidelijkheid over waar Fortresse écht voor staat en waar we naartoe willen. Met onze stichting, maar zeker ook met Zwartsluis. Nu is het tijd om dat te delen met de Sluzigers.”

Fortresse wil zo meer slagkracht creëren, om Zwartsluis nóg mooier te maken. ‘Tot een groot(s) en deftig waterdorp, dat trots is op zijn unieke verleden & heden. Een plek waar je met liefde woont, werkt én recreëert’, zo omschrijft de stichting het op haar nieuwe website: fortressezwartsluis.nl.

Onder het motto ‘Zet de schouders onder Zwartsluis’ zoekt Fortresse de verbinding met inwoners, bedrijven en organisaties. De stichting wil verschillende werkgroepen opzetten, die zich richten op thema’s als ondernemen, horeca, recreatie & toerisme, sport, openbare ruimte en wonen.

“Deze thema’s leggen we ook vast in een krachtig Manifest voor Zwartsluis”, vullen Willem Bonsink en Hans Winter aan. “Voor de werkgroepen zoeken we mensen die affiniteit hebben met één van deze onderwerpen of er zelf actief in zijn. Met vereende krachten en expertise kunnen we namelijk veel meer bereiken voor ons dorp.”

Daarnaast doet Fortresse een oproep aan inwoners, bedrijven en organisaties om de stichting en haar doelen te ondersteunen. Een kleine groep Sluziger ondernemers nam daarin het afgelopen jaar al het voortouw. Zij investeerden in het krachtig neerzetten van het Fortresse-verhaal en het ontwerp van een herkenbaar logo & huisstijl. Het resultaat is te vinden op de nieuwe website: www.fortressezwartsluis.nl. Maar om verder te kunnen met het Sluziger manifest en het vergroten van de draagkracht in de samenleving kan Fortresse extra ondersteuning goed gebruiken. “We hopen zo dat we sámen de schouders onder Zwartsluis kunnen zetten”, besluit Roel Schurink, penningmeester van de stichting.

Wie zich wil aanmelden voor één van de werkgroepen, wil bijdragen aan het realiseren van een bepaald plan of zelf ideeën heeft om Zwartsluis vooruit te helpen kan via www.fortressezwartsluis.nl in contact komen (klik op het deel ‘Help jij ook mee?’).

Enrico Kolk