Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Bachconcerten door Warno Ruting in Grote kerk Hasselt

Algemeen

HASSELT - Organist Warno Ruting uit Hasselt speelt op woensdag 8 mei een Bachprogramma op het Rudolph Knolorgel in de Grote kerk. Er zijn twee concerttijden: 19.00 uur en 20.45 uur. Ter afwisseling zingt een kwartet van scholieren enkele Bachkoralen.

“Ik speel niet te zware kost”, zegt Ruting. “Naast de bekende Toccata en Fuga, een trio, een bewerking van een cantate, een koraalbewerking en een gigue (dans) en meer. Doordat ik op een middelbare school werk en daar ook een schoolkoor heb, wilde een paar jongelui graag meedoen. Zij zingen ter afwisseling een koraal uit de Johannes Passion, het bekende “Wolh mir das ich Jesu habe” en een vierstemmig “O Mensch bewein dein Sünde grosse” uit de Mattteus Passion.”

Hij hoopt een breed publiek te bereiken. “Mensen die willen genieten van de klanken van het bekende orgel willen horen, maar ook wat daarnaast ook iets vocaals te horen krijgen, maar ook publiek dat niet zo gewend is om naar een orgelconcert te gaan nu ook wat afwisseling krijgen te horen.” Tickets (volwassenen 10 euro, tot 18 jaar 5 euro) kunnen gereserveerd worden via warnoruting@hotmail.com. “Geef in je mailtje aan voor hoeveel personen je wilt en welke leeftijd”, besluit Ruting.

Enrico Kolk