Afbeelding
Helmich Lubberts

Competitie voor Sportclub Genemuiden gaat verder in regionale halve poule

Sport

ZEIST - De KNVB heeft besloten dat de huidige competities in de tweede divisie, derde divisies en hoofdklassen niet worden uitgespeeld. In plaats daarvan kiest de KNVB voor het opdelen van de competities in regionale poules. En dat betekent dat Sportclub Genemuiden straks gaat spelen tegen Berkum, Urk, Flevo Boys, HZVV, Noordscheschut, ONS Sneek en Buitenpost.

Eemdijk, SDC Putten, RKAV Volendam, AZSV, NSC Nijkerk, DETO, Swift en ASV De Dijk spelen in de andere poule. In de halve poules treffen de ploegen elkaar uit en thuis. De KNVB gaat er bij dit scenario (scenario 3) vanuit dat er medio januari, of iets later, kan worden gestart. Er wordt doorgespeeld tot het weekend van 20 juni. De aangepaste competitieopzet wordt gevolgd door een beperkte nacompetitie. De aangepaste opgezet gaat van start zodra de competities in het amateurvoetbal hervat kunnen worden. Als de competities later dan het eerste weekend van maart volgend jaar van start kunnen gaan, wordt bekeken op opnieuw een aangepaste opzet noodzakelijk is. 

Onlangs legde de KNVB de clubs uit de tweede divisie, derde divisies en hoofdklassen drie scenario’s voor. Vervolgens konden de clubs hun voorkeur aangeven. De eerste scenario was het uitspelen van de reguliere competitie. Scenario 2 was het spelen van een halve competitie en derde was het spelen in halve poules. “Zeventig procent van de verenigingen had een voorkeur voor het stopzetten van de lopende competities. Daarnaast werd scenario 3 het vaakst als eerste voorkeursscenario aangewezen. Het bestuur amateurvoetbal heeft de uitkomsten van de inventarisatie gesproken met de CVTD, de belangengroep van de tweede en derde divisie in het amateurvoetbal, en het COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen) en is tot het besluit gekomen de reguliere competities niet meer te  hervatten en scenario 3 uit te werken”, aldus de KNVB. 

De voetbalbond laat weten dat het bestuursbesluit voor de tweede divisie, derde divisies en hoofdklassen geen betekenis heeft voor de overige klassen van het amateurvoetbal. “Daarover wordt besloten zodra de nieuwe kabinetsmaatregelen bekend zijn gemaakt.” 

Gerard Meijeringh