Afbeelding
Stockfoto

Sportclub Genemuiden naar Nijkerk, Olympia ‘28 op zoek naar eerste punten

Sport

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden reist zaterdag af naar Nijkerk voor de wedstrijd tegen NSC Nijkerk. Olympia ontvangt BAS. Het is het tweede achtereenvolgende weekend dat de wedstrijden zonder publiek worden afgewerkt. 

Sportclub Genemuiden tankte afgelopen zaterdag vertrouwen met een ruime 5-2 zege op koploper Flevo Boys. Het was de derde competitiezege voor de ploeg van trainer René van der Weij. De zware uitduels tegen AZSV en Berkum gingen verloren. Zaterdag hoopt Sportclub Genemuiden voor het eerst in deze competitie punten te halen in een uitwedstrijd. Tegenstander NSC Nijkerk presteert wisselend. De ploeg verloor van Urk, RKAV Volendam en promovendus Noordscheschut en won van ASV De Dijk en Buitenpost. Sportclub Genemuiden maakte tegen Flevo Boys een prima indruk en hoopt deze lijn door te trekken. 

Olympia ’28 heeft wat goed te maken. De ploeg kende een valse start van de competitie met drie nederlagen. Afgelopen zaterdag was het dieptepunt. Elspeet won met maar liefst 7-2 in een wedstrijd waarin de Hasselters een zeer povere indruk maakten. Zaterdag treft Olympia BAS. De ploeg uit Biddinghuizen is nog zonder puntenverlies. BAS won van HTC en Zwolsche Boys. Afgelopen zaterdag ging de wedstrijd tegen Oene niet door vanwege een coronabesmetting bij Oene. 

Corona gooit ook roet in het eten voor DESZ. Omdat het coronavirus is opgedoken bij The Knickerbockers gaat de competitiewedstrijd van DESZ tegen de Groningse studentenvereniging niet door. 

Programma 

Hoofdklasse B (6e speelronde)

NSC Nijkerk - Sportclub Genemuiden 14.30 uur

Tweede klasse J (4e speelronde)

DESZ - The Knickerbockers afgelast vanwege corona

Derde klasse C (4e speelronde) 

Olympia ’28 - BAS 14.30 uur

Gerard Meijeringh