De winnaars van het mixtoernooi bij DESZ.
De winnaars van het mixtoernooi bij DESZ. Foto: Henk Kuik

Liverpool wint jeugdtoernooi bij DESZ

Sport

ZWARTSLUIS - DESZ hield afgelopen zaterdag een jeugdtoernooi. Het team van Liverpool ging er met de toernooiwinst vandoor.

Een week eerder was er bij DESZ het Sinterklaastoernooi voor de jeugd van 7 tot en met 13 jaar. Afgelopen zaterdag was de jeugd onder 15 tot en met onder 19 aan de beurt. Er werd een mixtoernooi afgewerkt.

Er was veel animo voor het toernooi. Tegen 10.00 uur hadden zich een kleine tachtig jeugdleden verzameld op het complex van DESZ. Nu eens geen training, maar een heus toernooi op beide kunstgrasvelden. Telkens werden partijen van 15 minuten gehouden. In de pauze konden de spelers en speelsters genieten van wat drinken en een aangeboden versnapering.

Na de poulewedstrijden volgde de ontknoping op het hoofdveld. Deze finalewedstrijd eindigde onbeslist. Er was een penaltyreeks nodig om een winnaar uit te kunnen roepen. Na meer gemiste dan rake penalty’s mocht het team van Liverpool van leider Henk Nieborg met de grote beker op de foto.

Het succesvolle toernooi stond onder leiding van Gerjan Spit, Max van Dijk en Atze ten Klooster, terwijl de inwendige mens is verzorgd door Siepie Dijkslag.