Afbeelding
Stockfoto

Regionale mini-competitie mooi alternatief voor Olympia ‘28

Sport

HASSELT - Als de voetbalcompetitie niet wordt hervat, ligt er voor het eerste elftal van Olympia ’28 een regionaal alternatief klaar. Met VIJF andere verenigingen zal dan onderling een mini-competitie gespeeld worden. De tegenstanders zijn SC Rouveen, VHK (Sint Jansklooster), SVN’69 (Nijeveen), Vitesse’63 (Koekange) en SVM (Marknesse).

De grote vraag is of de competities in het amateurvoetbal nog worden uitgespeeld. In oktober werden de competities stilgelegd. De KNVB neemt op 9 februari een besluit over de hervatting van de competitie. VHK en SCN’69 hebben samen het initiatief genomen voor het regionale alternatief in geval dat de competities niet worden hervat. 

Egbert Lassche, teammanager van VHK, zegt hierover: “Er is niet gekeken in welk district of klasse de clubs op dit moment spelen, maar wel naar de geschiedenis van de clubs. De zes clubs hebben in de laatste decennia een behoorlijke onderlinge historie opgebouwd.” Hij spreekt hierbij van ‘echte dorpclubs’.

De KNVB heeft akkoord gegeven voor het alternatief in geval van stilleggen van de competities. Voorwaarde voor de mini-competitie is wel dat er in mei weer vriendschappelijk gevoetbald mag worden. De mini-competitie zal bij doorgang in mei en (eventueel) juni plaatsvinden.

Gerard Meijeringh