Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

DESZ zoekt helpers voor opknapbeurt kantine

Sport


(door Gerard Meijeringh)

ZWARTSLUIS - DESZ bestaat in september 75 jaar en dat vindt de club uit Zwartsluis een mooie gelegenheid om de kantine eens flink onder handen te nemen. Maar voor deze klus zijn wel diverse helpende handen nodig.

Bestuurslid Atze ten Klooster (accommodatiebeheer) weet er alles vanaf. Samen met voorzitter Barend Vinke en penningmeester Herman Mones zit hij namens het bestuur in een werkgroep. Ten Klooster maakt duidelijk dat het coronavirus ook voor de werkgroep een plaag is. “Dat is voor ons het grootste heikelpunt. Wat gaat er gebeuren? Wanneer kan er weer worden gevoetbald? Het is allemaal zo onberekenbaar. Het is moeilijk om zo een planning te maken”, zegt Ten Klooster.

In normale tijden gaan de velden begin juli dicht. “Dan ligt alles stil en kun je de kantine aanpakken. Maar het liefst beginnen we eerder, maar is dat mogelijk? We zijn afhankelijk van het kabinet”, aldus Ten Klooster, die echter niets aan het toeval wil overlaten. Hij wil een lijst maken met personen die bereid zijn om te helpen. Zo kan de werkgroep snel schakelen. “Stel dat we per 1 april kunnen beginnen. Dan kan ik mensen ruim van tevoren inlichten en vragen of ze bereid zijn om een bepaalde periode mee te helpen. Je moet bij de jongens op tijd aankloppen.”

Volgens Ten Klooster is de renovatie van de kantine geen overbodige luxe. “We zitten hier nu zo’n 35 jaar, de kantine kan wel een metamorfose gebruiken, zoals nieuw meubilair, een verfbeurt en nieuwe verlichting."

Daarnaast komt er een verlaagd plafond. "Dat zorgt voor een betere akoestiek", vervolgt Herman Mones. Ook wordt de kleurstelling aangepast. "Lichte kleuren. De kantine moet er straks fris uitzien", vult Ten Klooster aan.

Er is een plan gemaakt en er liggen verschillende tekeningen klaar hoe het er straks uit kan komen te zien. “Maar daar zit wel een bepaald kostenplaatje aan. Maar dat is het geld wel waard. Straks kunnen met onze vernieuwde kantine wel zo’n twintig jaar vooruit. Dan is het weer modern en netjes. En wat is er mooier dan dat straks bij ons jubileum iedereen binnenkomt en dat je hoort dat DESZ toch maar weer een heel mooie kantine heeft", aldus Ten Klooster.

Inmiddels is er al het nodige voorwerk gedaan, zoals het opknappen van de barkrukken. Ten Klooster denkt dat de klus in de kantine binnen zes weken te klaren is. "We hebben mensen nodig die van aanpakken weten. Dat hoeven niet alleen specialisten te zijn." Mensen die willen meehelpen, kunnen zich opgeven bij Ten Klooster, telefoonnummer 06 307 504 79.