Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Jan Tuinman stopt als voorzitter technische commissie Sportclub Genemuiden

Sport


GENEMUIDEN - Jan Tuinman is niet langer voorzitter van de technische commissie van Sportclub Genemuiden. Hij heeft zijn functie neergelegd om ruimte te maken voor zijn opvolger Albert Flier.

Jan Tuinman zou eigenlijk in oktober vorig jaar al stoppen. Hij was een van de drie bestuursleden die had aangegeven te willen aftreden. Vanwege corona moest de ledenvergadering van oktober echter worden uitgesteld. Sportclub Genemuiden had met Albert Flier al een opvolger klaar staan, maar de leden konden door het uitstellen van de algemene ledenvergadering niet hun stem uitbrengen. Vervolgens ging Tuinman en Flier, samen met de overige leden van de technische commissie, aan de slag om de selectie voor komend seizoen vorm te geven.

Door het coronavirus is echter niets meer hetzelfde. De werkzaamheden van de technische commissie moesten op andere manieren plaatsvinden en werden anders uitgevoerd. Dat maakte het er niet gemakkelijker op. Dit alles bracht Tuinman, in het belang van Sportclub Genemuiden, tot de beslissing om zijn functie neer te leggen en niet te wachten op de eerstvolgende algemene ledenvergadering. 

“Als bestuur van Sportclub Genemuiden respecteren en accepteren we de keuze van Jan en willen wij hem bijzonder bedanken voor zijn vele inspanningen in deze functie”, aldus voorzitter Luuk Drost van Sportclub Genemuiden.

Gerard Meijeringh