Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

William Jansen wil weer met de fiets naar Sportclub Genemuiden

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN/GENEMUIDEN - William Jansen keert na dit seizoen terug bij Sportclub Genemuiden. De Genemuidenaar is bezig aan zijn tweede seizoen bij DOS Kampen.

“Ik wil weer op de fiets naar het voetbal. Ik wil weer graag dichtbij huis voetballen’, vertelt Jansen. “Ik had last van heimwee. Ik zag mijn vrienden niet meer. Bovendien spreekt het voetbal van Genemuiden me meer aan. En Sportclub Genemuiden wil verjongen. Dat biedt perspectief. Ik hoop bij Genemuiden lekker aan de bal te komen”, aldus Jansen.

Het afgelopen seizoen gooide het coronavirus roet in het eten en dit seizoen speelde DOS maar vier competitiewedstrijden door de coronamaatregelen. Jansen had het naar zijn zin bij DOS, maar kwam ook tot de conclusie dat er voor hem meer in het leven is dan voetbal. “Het draait niet alleen om voetbal. Er zijn ook andere leuke dingen in het leven.”

Dat wil echter niet zeggen dat Jansen niet ambitieus is. “Ik vecht komend seizoen voor mijn kans. In eerste instantie kom ik in de voorselectie en dan moet ik me laten zien. Ik hoop dat ik een plek kan afdwingen in de eerste selectie. Sportclub Genemuiden wil bovenin meedraaien in de hoofdklasse. Stel dat ik m’n steentje kan bijdragen. Dat zou heel mooi zijn. En anders ga ik in het tweede spelen. Dat is ook hartstikke leuk", aldus Jansen.

De voetballer benadrukt dat hij absoluut geen spijt heeft van zijn overgang naar DOS Kampen en zegt dat hij zich heeft ontwikkeld in Kampen.

“DOS is een mooie club. Natuurlijk is de eerste klasse anders dan de hoofdklasse, maar het is een zware competitie. Sommige clubs zijn hoofdklassewaardig. Ik heb bij DOS aan mijn mindere punten gewerkt. Toen ik vertrok naar DOS, was ik op het verdedigende vlak niet zo sterk. DOS-trainer Marcel Post heeft gezegd dat ik daarin ben gegroeid”, aldus de middenvelder

Gerard Meijeringh