Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Bilder geeft startsein virtuele Koningsloop

Sport

HASSELT - Burgemeester Bilder zal op zaterdagochtend 24 april het startsein geven voor de virtuele Koningsloop Hasselt. Vanaf dat moment kunnen hardlopers en wandelaars hun route gaan lopen.

Trainingsgroep het Zwartewater organiseert dit jaar de virtuele Koningsloop voor hardlopers en wandelaars. In de week van Koningsdag (zaterdag 24 april tot en met zaterdag 1 mei) kunnen deelnemers coronaproof op hun eigen moment een parcours lopen van 5 km, 10 km of 21.

De route van de 5 kilometer gaat langs mooie plekken in en rondom Hasselt. De route van de 10 kilometer voert langs de bloeiende kievitsbloemenvelden. De halve marathon is een echte Zwartewaterlandloop die Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis met elkaar verbindt. Deelnemers van deze route kunnen gratis over de veerpont tussen Genemuiden en Zwartsluis. Alle drie de routes starten bij de Korenmolen de Zwaluw, nabij het clubgebouw van Trainingsgroep het Zwartewater. Deze week worden tijdelijke pijlen op de grond aangebracht die deelnemers de route wijzen.

Hardlopers en wandelaars kunnen zich nog tot en met vrijdag 23 april 18.00 uur aanmelden voor de virtuele Koningsloop via www.koningsloophasselt.nl Voor iedere ingeschreven deelnemer is er een Koningsloopmedaille en goodiebag beschikbaar. Deze kunnen lopers voorafgaand of na afloop van hun loop ophalen bij ‘Bij Marko’, Nieuwstraat 5, Hasselt.

Gerard Meijeringh