Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Jan Tuinman lid van verdienste, prachtige beloning voor duizendpoot Sportclub Genemuiden

Sport

GENEMUIDEN - Een mooie blijk van waardering voor Jan Tuinman. Vanavond heeft hij tijdens de online algemene ledenvergadering van Sportclub Genemuiden afscheid genomen als bestuurslid technische commissie van de eerste en tweede selectie. Eerder deze week werd hij door het bestuur benoemd tot lid van verdienste.

Een prachtig gebaar voor een persoon die veel voor Sportclub Genemuiden heeft gedaan en betekend. De lijst van werkzaamheden als vrijwilliger van Sportclub Genemuiden is lang. 

Hij begon als speler en heeft zich daarna als vrijwilliger op diverse manier verdienstelijk gemaakt. Redactielid van Sportclubnieuws, secretaris en assistent penningmeester. Maar liefst 28 jaar was hij kantinebeheerder en zat hij in de kantinecommissie. Daarnaast was hij bestuurslid kantine en evenementen, co-coördinator busreizen, fotograaf presentatiegidsen, wedstrijdsecretaris en vice-penningmeester, lid van de financiële commissie. De afgelopen seizoenen was hij actief als bestuurslid technische zaken van het eerste en tweede elftal. In februari stopte hij met deze functie om plaats te maken voor zijn opvolger Albert Flier. Tuinman zou eigenlijk in oktober vorig jaar al stoppen, maar vanwege corona ging de ledenvergadering toen niet door en bleef Tuinman actief.

Tuinman is al 54 jaar lid van Sportclub Genemuiden en heeft zich in deze periode ontpopt tot een duizendpoot op allerlei terreinen. Dat hij is benoemd tot lid van verdienste is een prachtige en zeer terechte beloning voor een echte Sportclupper met een zeer indrukwekkende vrijwilligers- en Sportclub-CV.  

Gerard Meijeringh