De start van de eerste editie in 2018.
De start van de eerste editie in 2018. Foto: Joke Mulder

Hardloopclinic in aanloop naar Koningsloop 2022

Sport

HASSELT – Trainingsgroep Het Zwarte Water biedt een tien weken durende clinic aan ter voorbereiding op de vierde editie van de Koningsloop in Hasselt, een wedstrijd die sinds 2019 gecertificeerd is door de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie.

Na twee jaren met een vrijwel lege hardloopkalander is het op woensdag 27 april weer zover. Samen met de Oranjevereniging Hasselt organiseert trainingsgroep Het Zwarte Water het oranje loopfestijn in de Hanzestad.

Voor wie begint met hardlopen of het na lange tijd weer oppakt, is de tien weken durende clinic een ideale voorbereiding op de Koningsloop. Via een toegestuurd schema en met Ă©Ă©n gezamenlijke training per week onder leiding van een trainer, wordt stapsgewijs opgebouwd naar de 5 kilometer.

De clinic start op maandagavond 14 februari om 19:15 uur vanaf het clubgebouw bij molen de Zwaluw in Hasselt. De kosten inclusief een startbewijs voor de 5 kilometer bedragen 75,- EUR. Opgeven kan via info@koningsloophasselt.nl.

Naast de 5 en 10 kilometer worden er ook wedstrijden voor de kinderen gehouden. In hun eigen leeftijdsklasse en over een aangepaste afstand strijden zij met hun leeftijdsgenootjes voor een podiumplek. Hiermee is de Koningsloop een evenement voor de hele familie.

Snel parcours

Al jaren is de Koningsloop in Hasselt voor veel Overijsselaars een vast programmapunt op de ochtend van koningsdag. Op een snel parcours met start en finish in het centrum van Hasselt is al menig pr gesneuveld. Door de jaren heen is de loop steeds populairder geworden, niet alleen bij de gevorderde maar ook bij de recreatieve lopers. Er is voor iedereen wel een leuk groepje te vinden tijdens deze wedstrijd.

Het is de vraag of Nick Marsman en Aline Kootstra ook weer aan de start staan van de 5 kilometer. Zij wonnen in 2018 en 2019 de eerste twee edities van de Koningsloop. De 10 kilometer werd in 2019 gewonnen door Danny Koppelman en Alinda Lindeboom en in 2018 kwamen Erik Driessen en Sarah-Lynn Reuver als eerste over de eindstreep.

Virtueel

In 2020 werd de Koningsloop afgelast vanwege de coronamaatregelen en vorig jaar was er een virtuele editie met naast de 5 en 10 kilometer ook een halve marathon. Dit jaar staan de lopers allemaal weer samen aan de start.