Afbeelding
Stockfoto

Derby voor DESZ, Olympia ‘28 naar Biddinghuizen

Sport

ZWARTEWATERLAND - Op Sportpark Cingellanden staat zaterdag een derby op het programma. DESZ ontvangt FC Meppel. Olympia ’28 hoopt de goede reeks in 2022 voort te zetten in Biddinghuizen in het uitduel bij BAS.

DESZ kwam vorige week zaterdag sneu weg. De ploeg leek op weg naar de derde zege in 2022, maar door een late tegentreffer moest het genoegen nemen met een remise bij SV Oosterwolde. Zaterdag wacht de derby tegen FC Meppel. De Drenten werden vooraf getiteld als een van de kampioenskandidaten, maar presteren ondermaats. Vorige week zaterdag verloor de ploeg van oud DESZ-trainer Jarrisch Keizer met 0-5 van FC Elim. FC Meppel is terug te vinden op de twaalfde plek met acht punten uit tien duels. DESZ heeft tien punten meer, maar speelde wel een wedstrijd meer.

Olympia ’28 doet het uitstekend in het nieuwe jaar met twee zeges en een gelijkspel. Zaterdag speelt de ploeg van trainer Hans Roeland een uitduel bij BAS. De ploeg uit Biddinghuizen presteert dit jaar teleurstellend en staat op een twaalfde plek in de derde klasse. Olympia staat knap vierde en heeft twaalf punten meer verzameld.

Programma zaterdag 5 maart
Tweede klasse J Noord (12e speelronde)
DESZ - FC Meppel 14.45 uur 

Derde klasse C Oost (12e speelronde)
BAS - Olympia ’28 14.30 uur 

Hoofdklasse C (16e speelronde)
Sportclub Genemuiden - Buitenpost (afgelast, wordt ingehaald op dinsdag 22 maart)

Gerard Meijeringh