Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Acrogymnasten SV Hasselt stralen op ONK

Sport

VARSSEVELD - SV Hasselt was afgelopen zaterdag met drie teams vertegenwoordigd bij het Oost Nederlands kampioenschap (ONK) in Varsseveld. Twee teams hebben zich geplaatst voor de landelijke halve finale en één team staat op de reservelijst.

De dag begon goed voor SV Hasselt met het E-junioren duo Elise van den Belt en Marit Mudde. Met een hele strakke oefening en technische mooie onderdelen behaalden zij met een puntentotaal van 23.040 een achtste plek. In dezelfde categorie lieten Tamira van der Horst en Femke van Herk een stabiele oefening zien. Met een puntentotaal van 23.190 behaalden zij een welverdiende vijfde plaats. Beide teams hebben daarmee een plek veiliggesteld voor de landelijke halve finale op 21 mei.

In de middag kwam het E-senioren duo Myla Worst en Phileine Hoeve op de vloer. Met een mooie hoge toss en een dans met veel expressie kwam dit tweetal tot een puntentotaal van 22.450, goed voor een tiende plaats. Zij staan eerste reserve voor de halve finale. De komende weken wordt er door de teams weer hard getraind om de prestaties van afgelopen zaterdag te herhalen op de landelijke halve finale op 21 mei in Gramsbergen.



Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh