Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Negen medailles ZvZwartsluis bij Overijsselse A-kampioenschappen

Sport

HENGELO - ZvZwartsluis was de afgelopen twee weekeinden goed vertegenwoordigd bij de Overijsselse A-kampioenschappen in Hengelo. De Sluziger zwemvereniging was goed voor 25 persoonlijke records bij 36 starts en 9 medailles.

De afgelopen twee weekenden waren er na twee jaar coronarust eindelijk weer Overijsselse A-Kampioenschappen zwemmen Lange Baan in Hengelo. In het enige 50-meterbad dat Overijssel rijk is, was Zwemvereniging Zwartsluis met zes zwemmers aanwezig op 14 en 15 mei en op 21 en 22 mei. De laatste kampioenschappen waren in november 2019, dus het was hoog tijd om weer eens als Overijsselse toppers tegen elkaar te strijden.

ZvZwartsluis was dus goed voor negen medailles. Het merendeel van de medailles werd binnengehaald door Emmelien Smelt. Ze mocht dit jaar als junior 3 uitkomen op de Overijsselse A-kampioenschappen en ze deed dat met succes. Ze verscheen twaalf keer aan de start en tikte tien keer sneller aan dan haar oude tijd. 

Met zeven behaalde medailles kan ze dik tevreden zijn. Net als haar broer mag ze zich de Overijsselse vlinderslagkoningin noemen, want Emmelien Smelt behaalde goud op de 100 en op de 200 meter vlinderslag. Ook pakte ze goud op de 200 meter wisselslag. Zilver veroverde ze op de 50 en 100 meter vrije slag. Daarnaast legde ze nog beslag op het brons op de 200 meter schoolslag en 200 meter vrije slag. Over drie weken hoopt ze dan ook mee te kunnen doen aan het NK zwemmen in Eindhoven.

Haar broer Rick Smelt had veel limieten behaald en mocht acht keer aan de start verschijnen. Met zes persoonlijke records en een zilveren medaille op de 200 meter vlinderslag was dit ook voor hem een succesvol kampioenschap.

Juliëtte Jansen mocht in de twee weekenden vijf keer starten. Ze eindigde als tweede op de 200 meter rugslag voor senioren 1. Voor Arthur Alberts, die alle dagen mocht uitkomen, was dit de eerste keer dat hij als junior aan deze wedstrijden mocht meedoen. Hij had negen limieten gehaald en mocht dus negen keer aan de start verschijnen. Medaillekansen had hij nog niet, maar met acht persoonlijke records was dit voor hem een succesvol kampioenschap.

Rosa Visscher mocht alleen zaterdag 21 mei uitkomen op de 200 meter rugslag. Ze wist ook een persoonlijk record te zwemmen. Ook Kim Schraa had één limiet gehaald en mocht zondag starten op de 50 rugslag. Dit leidde niet tot een persoonlijk record.



Gerard Meijeringh