Afbeelding
Foto: Stockfoto

Sportclub tegen Swift

Sport

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden kwam zaterdag niet in actie. Het duel bij CSV werd afgelast vanwege de toestand van de velden in Apeldoorn. Genemuiden begint daarom zaterdag het voetbaljaar thuis tegen AVV Swift.

Al een paar seizoenen worden de Amsterdammers tot de favorieten in de competitie gerekend, maar die reputatie kunnen ze voorlopig niet waarmaken. Ook dit keer heeft de ploeg een wisselvallige eerste seizoenshelft achter de rug. Zaterdag won AVV Swift wel ruim van Buitenpost (5-0). Twee klassen lager gaat DESZ op bezoek bij Be Quick ‘28. De voormalige aartsrivaal van Genemuiden is dit jaar niet meer dan een middenmoter, nog altijd een plek waarvan DESZ alleen maar kan dromen. Be Quick ‘28 verloor afgelopen weekeinde de streekderby tegen WVF met 2-1. Vrij van zorgen zijn de Zwollenaren daarom ook niet. DESZ heeft vooral punten nodig om onderin weg te komen.

Olympia vrij

Olympia ‘28 kan de knappe prestatie tegen Dieze West geen vervolg geven. De Hasselters zijn komend weekeinde namelijk vrij.