Rens van Benthem scoort prachtgoal.
Rens van Benthem scoort prachtgoal. Foto: Helmich Lubberts

Sportclub met overwinning richting de nacompetitie

GENEMUIDEN- Op de laatste speeldag waren de contrasten groot, waar op het ene veld feest kon worden gevierd vloeiden er op het andere tranen. Kampioenschappen, het bereiken van de nacompetitie en degradatie maken de laatste speeldag vaak tot iets bijzonders, al geldt dit niet voor alle wedstrijden. De wedstrijd tussen Sportclub Genemuiden tegen DETO was zoโ€™n wedstrijd.

De competitie beรซindigen op plek 2 behoorde voor Sportclub Genemuiden nog tot de mogelijkheden, al was het dan wel afhankelijk van derden. Voor DETO lonkte de nacompetitie, maar wat voor Sportclub van toepassing was gold ook voor DETO. Aan het het eind, bleef Sportclub op plek 3 steken en bleef DETO met lege handen staan na de 3-1 nederlaag tegen de groen- witten.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn, het publiek werd niet echt verwend. In de eerste helft gebeurde er weinig wat de toeschouwers kon boeien. Tekenend was dat de eerste hoekschop pas in de 40e minuut van de wedstrijd werd gegeven. Aanvallend bleef het dan ook bij een paar schoten die geen doelpunten opleverden. Voor Sportclub Genemuiden was het jongeling Jasper Tuinman die de beste mogelijkheid kreeg maar op sluitpost Roberto Stopel stuite, aan de andere kant was het Melvin Degenaar die zijn bal maar net naast zag gaan.

Na rust zat er gelukkig iets meer vuur in van beide kanten, iets wat uiteindelijk toch nog een viertal doelpunten opleverde. Het was Bart Jan Brouwer die de score voor Sportclub Genemuiden opende, hij was het die na een prima voorzet van Jasper Tuinman de bal binnenschoot. Voor DETO was het invaller Badr Hamdaoui die een kleine 10 minuten later beide ploegen weer in evenwicht bracht.

Toch zou het slotakkoord voor de thuisclub zijn. Als eerste was het Rens van Benthem die met een schitterende lob de DETO doelman verraste en de 2-1 aantekende en hiermee zijn reputatie als topscoorder van Sportclub Genemuiden waar maakte. Yoran Popovic bepaalde uiteindelijk de eindstand, ruim in blessuretijd schoot hij met een harde schuiver de bal in de linker benedenhoek van het doel.

A.s. dinsdag om 20.00 uur vervolgt Sportclub op eigen veld zijn weg in de nacompetitie, het doel is dan om Excelsior โ€™31 uit Rijssen te verslaan. De returnwedstrijd vindt op zaterdag 3 juni plaats, de ploeg met de meeste punten uit beide duels speelt dan nog 2 wedstrijden waarvan de winnaar promoveert naar de 3e Divisie.