Afbeelding

NK-eremetaal voor Fay en Storm Boxum

Sport

ZWARTSLUIS – Na het eremetaal op vrijdag waren er zondag opnieuw een plak voor Fay Boxum bij het NK Zwemmen voor junioren. Dit keer won ze met haar vereniging uit Drachten de 4x100 meter wisselslag. Dat deden de meiden ook nog eens in een Nederlands record. Ze bleven bovendien de nummer twee met vijf seconden voor.

Boxum had even tijd nodig om in het toernooi te groeien, maar elke afstand werden de PR’s iets groter en op de afsluitende 200m wisselslag volgde in de op een na snelste serie een verbluffende 2:28,01. Uiteindelijk zelfs goed voor een vierde plaats voor de DZ&PC zwemster die het als 14-jarige mocht opnemen tegen de meisjes die een jaartje ouder zijn.

Broertje Storm scoorde zondag ook goed. Hij won een zilveren medaille op de 100 meter schoolslag. Hij zwom 1:06,49 en daarmee een persoonlijk record.