Afbeelding
Foto: Martien Wursten

Olympia’28 organiseert nieuw toernooi in voorbereiding

Sport

HASSELT - In aanloop naar het nieuwe seizoen organiseert Olympia´28 het Strikt Uitzendbureau Toernooi. Naast het organiserende Olympia´28 nemen ook SC Rouveen, FC Meppel en MSC deel aan het toernooi, dat dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt.

Op zaterdag 19 augustus spelen de mannen van de nieuwe trainer Edwin Duim op het hoofdveld tegen buurman SC Rouveen, terwijl op veld 2 de Meppeler derby tussen MSC en FC Meppel op het menu staat. De aftrap is om 14:30 uur. Vijf dagen later, op donderdag 24 augustus, neemt Olympia het om 19:30 uur op tegen MSC en kruizen SC Rouveen en FC Meppel de degens. 

Clubs die winnen krijgen zoals te doen gebruikelijk drie punten, bij een gelijkspel wordt één punt toegekend. Maar daar houdt het niet bij op, want om de aanvalslust te bevorderen krijgt elk team ook een punt per gescoord doelpunt, met een maximum van twee doelpunten per wedstrijd. Zo kan een team dat wint dus maximaal vijf punten verzamelen, terwijl een ploeg die verliest alsnog twee punten kan bijschrijven. 

Op de zaterdag van het toernooi, zaterdag 19 augustus, zal er bovendien een zanger zijn in de kantine van Olympia´28.