Afbeelding
Foto: eigen foto

Willem Beuzenberg verrassend Nederlands kampioen

Sport

GENEMUIDEN - De jonge coureur Willem Beuzenberg uit Genemuiden overtreft in Delfzijl alle verwachtingen en is Nederlands kampioen 50cc.

Afgelopen zaterdag was de grote finalewedstrijd in Delfzijl. De tien beste rijders uit Noord en de tien beste rijders uit Midden mochten zich melden voor deze beslissende finalewedstrijd. Er werd deze dag gezamenlijk met de 65cc kleine wielen gereden. Wat inhield dat er maar liefst dertig rijders achter het hek stonden vandaag.

De dag begon grauw en donker en de baan was glad door alle regen die er was gevallen. Tijdens de tijdstraining begon Willem rustig aan zijn rondes en hij liet zich niet gek maken aangezien ze links en rechts van de baan gleden. Hij zette hier een veilige derde tijd op de klok.

In de eerste manche reed hij in zijn klasse als derde de eerste ronde in. Glibberend en glijdend op bepaalde stukken zette hij het vizier op de rijder voor hem en reed direct in de tweede ronde naar de tweede plek. Tussen de grotere jongens reed Willem goed mee naar voren en hield vele snellere rijders keurig achter hem. In totaal kwam Willem als negende over de finish wat hem een nette tweede plek op leverde in de 50cc.

In de tweede manche was het Willem die direct de koppositie pakte in zijn klasse en het tempo gestaag begon op te voeren. Elke ronde werd er harder gereden wat inhield dat de baan aan het opdrogen was. Willem reed geconcentreerd zijn rondes en had 18 seconden voorsprong op de nummer twee toen de zwart witte vlag gezwaaid werd.

Hij zat nog zo in zijn eigen wereld dat hij niet in de gaten had wat hij had gedaan. Het duurde even totdat hij realiseerde dat hij Nederlands kampioen was geworden in de 50cc. Wat een strijd lust heeft deze jongen geleverd dit eerst jaar dat hij op de motor zit.