Doelpuntenmakers Linde en Van den Berg in actie.
Doelpuntenmakers Linde en Van den Berg in actie. Foto: Martien Wursten

Strijdend Olympia´28 komt sneu weg in Steenwijk

STEENWIJK - Twee doelpunten in de slotfase zetten het duel VV Steenwijk-Olympia’28 zaterdag volledig op de kop. Steenwijk gaat daardoor als koploper de winterstop in, terwijl Olympia’28 geslagen afdroop naar Hasselt. De Hasselters stonden twee minuten voor tijd nog met 1-2 voor, maar zagen Steenwijk alsnog met een 3-2 zege van het veld stappen.

Desondanks revancheerde Olympia’28 zich van de wanprestatie tegen Creil-Bant. De ploeg van Edwin Duim streed voor elke meter. Dat leverde voor rust nog weinig goed voetbal op, maar ook de voormalige zondagploeg uit Steenwijk liet zo goed als niets zien. De 0-1 vlak voor rust van invaller Linde, die al snel voor Willems in de ploeg moest komen, kwam daarom volledig uit de lucht vallen.

Na de thee ontspon zich een heerlijk duel met alles wat voetbal zo aantrekkelijk kan maken: mooie acties, arbitrale dwalingen, kaarten en een wedstrijd die alle kanten op vliegt. Olympia’28 maakte het de Steenwijkers plotseling erg moeilijk met wat meer opportunistisch spel. Dat zorgde voor veel verwarring in de weifelachtige verdediging. Vrijwel elke lange bal zorgde voor gevaar.

Toch kwam Steenwijk op gelijke hoogte. Met een prachtige volley stond ineens de 1-1 op het scorebord. Drie minuten later werd Olympia’28 ernstig benadeeld door zowel de grensrechter als de scheidsrechter. Linde kon eenvoudig de 1-2 maken, maar ondertussen had de scheidsrechter al gefloten voor buitenspel, terwijl vriend en vijand zagen dat Linde de bal van een Steenwijker kreeg toegespeeld.

Lang duurde de frustratie over de beslissing niet. Uit een corner kopte Thijmen van den Berg de op dat moment verdiende 1-2 binnen. Daarna bleef Olympia’28 lang moeiteloos overeind, maar in de laatste minuten van de wedstrijd ging het toch nog mis. Twee keer werkten de Steenwijkers een voorzet binnen. Tussendoor kreeg een Steenwijker ook nog rood voor een overtreding waarvoor geel al een veel te zware bestraffing was geweest.

De teleurstelling bij Olympia’28 was na afloop terecht groot. Wie in de hoek van de klappen staat, komt daar maar moeilijk weg. Zeker voorlopig niet, want ook voor de Hasselters begint nu de winterstop.