Patrick Reuvekamp schiet vanaf elf meter de 2-0 binnen.
Patrick Reuvekamp schiet vanaf elf meter de 2-0 binnen. Foto: Wim Poelhekken

Olympia´28 schiet de winterstop uit

Sport

HASSELT - Olympia’28 is prima uit de winterstop gekomen. Op het kunstgrasveld in Hasselt won de ploeg van Edwin Duim met 5-1 van SV Ens. Daarmee klimmen de Hasselters meteen een paar plekken op de ranglijst, omdat beide alle duels in de vierde klasse werden afgelast.

Olympia’28 zag er plotseling heel anders uit dan voor de winterstop. De ploeg had de hele wedstrijd de controle. Achterin oogde het solide, op het middenveld waren de spelers comfortabel aan de bal en voorin waren Linde en Snijder levensgevaarlijk. Bartels stond in de spits en bleek een goed aanspeelpunt.

Binnen tien minuten was het al raak. Na een mooie combinatie rondde Snijder bekwaam af. Weer tien minuten later was de wedstrijd al bijna gespeeld. Linde kreeg een duw in de zestien en de scheidsrechter wees wat gemakkelijk naar de stip. Reuvekamp pakte het geschenk uit. Even later had Olympia’28 na een tackle op Leusink eigenlijk weer een strafschop moeten hebben, maar die zag de scheidsrechter dit keer door de vingers.

Ens kon niets tegenover de dadendrang van de Hasselters zetten. En dus liep Olympia’28 na rust gemakkelijk verder uit. Linde kon alleen op de keeper af, die nog even redding kon brengen, maar Reuvekamp kon in de rebound de 3-0 maken. Snijder bediende even later een speler van Ens, die de bal over de voor hem verkeerde lijn tikte. En daarna maakte Snijder zelf de 5-0.

Olympia’28 kon daarna nog naar ruimere cijfers uitlopen, maar het was in de slotfase Ens dat nog een eretreffer produceerde.