Afbeelding

Olympia doet zichzelf wat te kort in Hattem

Sport

Olympia’28 is zaterdag tegen een 2-0 nederlaag opgelopen in Hattem. Hiermee deed de Hasselter ploeg zichzelf tekort. In fasen was Olympia’28 de bovenliggende ploeg, maar verzuimde zij de kansen af te maken.

Al in de 6e minuut kwam Olympia’28 op achterstand. Hier kwam overigens een flinke dosis geluk bij kijken. De speler van Hattem raakte de bal volledig verkeerd en deze rolde pardoes het doel in. Het antwoord van Olympia’28 volgde snel. Uit een corner van Reuvekamp kopte Thijmen van den Berg knap raak, ware het niet dat de scheidsrechter een overtreding constateerde. Vanaf de kant leek dit overigens wel mee te vallen.

In de rest van de eerste helft was het speelbeeld rommelig, maar was Olympia’28 zeker niet de mindere. Jeffrey van de Belt kopte van dichtbij op de keeper en probeerde het later met een hakje op een voorzet van Bruins. De ploegen gingen rusten met 0-0.

Direct na rust liep Olympia’28 al tegen de 2-0 aan. Holthof dribbelde van achteruit op tot de middenlijn en verloor de bal. Na de snelle omschakeling van Hattem trok Leusink aan de handrem in het strafschopgebied en kreeg Olympia’28 terecht de penalty tegen. Keeper Smit ging nog naar de goede hoek, maar kon de penalty niet stoppen: 2-0.

In het kwartier dat volgde richtte Olympia’28 zich wel weer op. Met felheid en voetballen werden enkele kansen gecreëerd. Leusink probeerde het met een schot vanaf rand 16 in de 50e minuut en werd weerhouden door de keeper. In de 60e minuut was Snijder, die er eindelijk weer bij was na wekenlang blessureleed, dichtbij de aansluitingstreffer. Met een zeer fraaie actie passeerde hij enkele spelers en slalomde het strafschopgebied in. Zijn eindproduct, schot of voorzet, ging helaas vlak voor langs. In het laatste halfuur golfde het spel wat op en neer. Beide ploegen waren slordig en kwamen niet meer tot grote kansen. Dit resulteerde in de einduitslag van 2-0.