Afbeelding

Sportclub thuis nog steeds zonder nederlaag

GENEMUIDEN- De wedstrijd tussen Sportclub Genemuiden en DVS ’33 is geëindigd in een 1-1 gelijk spel. Het werd een wedstrijd die niet echt groots was maar waarin genoeg te beleven viel. Beide teams probeerden er het beste van te maken en tot aan het laatste fluitsignaal bleef het dan ook spannend en vermaakte het publiek zich bij vlagen prima.

Gedurende de gehele wedstrijd golfde het spel op en neer, waarbij de 1e helft Sportclub Genemuiden en in de 2e helft DVS ’33 het betere van het spel hadden.

Dat de doelpunten niet voor het oprapen waren was vanaf het begin wel duidelijk, kansen werden er wel gecreëerd maar waren niet groot in aantal. De twee doelpunten vielen dan ook in de slotfase van de wedstrijd.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Sportclub Genemuiden, Mike Reuvers en Marc Magan waren de spelers die namens de thuisclub de eerste mogelijkheden kregen. Sammy Ian Crowther en Roland Bernt Baas waren de spelers die het namens DVS ´33 mochten proberen, maar aan beide kanten ontbrak de scherpte en gescoord werd er dan ook niet in de eerste 45 minuten van de wedstrijd.

De 2e helft was een herhaling van zetten. Al was het DVS ´33 die meer initiatief toonde en vaker richting het doel van doelman Hidde Streutker trok en in deze wedstrijd opnieuw aantoonde dat hij een waardevolle sluitpost is voor Sportclub Genemuiden. Zo wist hij een bijna zekere treffer van DVS ´33 aanvaller Sammy Ian Crowther te voorkomen en zou hij later in de wedstrijd ook nog de nodige reddingen brengen.

Toch was het DVS ’33 die de leiding nam, in de 81e minuut was Sammy Ian Crowther de Sportclub verdedigers te slim af was. Vanuit de draai verraste hij doelman Hidde Streutker en deponeerde hij de 0-1 voorsprong op het scorebord. Met nog 10 minuten op de klok wist Sportclub Genemuiden wat het te doen stond, een aantal omzettingen binnen de lijnen zorgde ervoor dat de druk naar voren werd opgevoerd.

Dat deze druk beloond werd met een strafschop was een mooie opsteker voor de groen- witten, een vermeende overtreding op Bart Jan Brouwer binnen de 16 meter deed leidsman Thom Winkel besluiten om de bal op de 11 meter stip te leggen waar vanaf Rutger Etten niet faalde en de 1-1 eindstand bepaalde.

Door deze later treffer die het gelijke spel opleverde behoudt Sportclub Genemuiden de ongeslagen status op eigen veld, een mooie opsteker in aanloop naar de komende topwedstrijden die in aantocht zijn.