Ingmar Lassche probeert Rouveen tegen te houden.
Ingmar Lassche probeert Rouveen tegen te houden. Foto: Henk Kuik

Sportclub en DESZ gelijk, Olympia´28 hard onderuit

Sport

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden is op het nippertje thuis ongeslagen gebleven. Rutger Etten schoot vlak voor tijd een strafschop binnen waardoor de wedstrijd tegen DVS’33 in 1-1 eindigde.

De dit seizoen zo geplaagde ploeg uit Ermelo kwam in Genemuiden ondanks het ontbreken van een aantal spelers goed voor de dag. In de tweede helft kwamen de gasten niet onverdiend op 0-1. In de slotfase moesten ze toch nog twee punten prijsgeven. Genemuiden blijft vierde staan.

In Zwartsluis pakte DESZ een punt in de tamme streekderby tegen SC Rouveen. Arjan Krabbe zette zijn ploeg met een mooie schot al in de tweede minuut op voorsprong. Rouveen antwoordde direct via Lier met de gelijkmaker. Daarmee was het spektakel meteen voorbij. Naberman zette zijn ploeg met een vrije trap vanaf de zijkant voor rust nog op 2-1. Na rust was Rouveen de betere ploeg. Na de snelle 2-2 was het wachten op meer goals van Rouveen. Die vielen niet. Bij Rouveen stond Genemuidenaar Gerhald Visscher in de basis.

Wie dacht dat Olympia’28 na de klinkende 5-1 op SV Ens verder zou doorstomen, kwam zaterdag meer dan bedrogen uit. In de Noordoostpolder verloren de Hasselters met 2-0 bij Tollebeek. De rode lantaarndrager had tot dusver slechts vijf punten verzameld. Met de nederlaag werkt Olympia’28 zich verder in de nesten en blijven de laatste plaatsen voorlopig in zicht.