Bram Makkink en Danny Moorman vieren gelijkmaker DESZ.
Bram Makkink en Danny Moorman vieren gelijkmaker DESZ. Foto: Henk Kuik

Olympia´28 gelijk, nederlaag voor DESZ

ZWARTEWATERLAND - DESZ verloor zaterdagmiddag voor de tweede keer op rij. Vitesse ‘63 uit Koekange won in Zwartsluis terecht met 1-2.

De gasten kwamen voor rust op voorsprong en weigerden die verder uit te bouwen. Vlak voor rust en vlak na rust liet DESZ mooie kansen op de gelijkmaker liggen. Uiteindelijk kwam de gelijke stand via Danny Moorman toch op het scorebord. Dat bleek niet genoeg, want Vitesse maakte de verdiende 1-2.

Olympia’28 kon geen goed vervolg geven aan een serie van twee overwinningen. Thuis kwamen de Hasselters niet langs de laag geplaatste Steenwijker Boys. Snijder redde na zeventig minuten een punt. Het bleef daarna 1-1.

Tom Kisjes keerde na een blessureperiode terug in de basis van d’Olde Veste. De Sluziger scoorde meteen. De Steenwijkers wonnen met 3-1 van Flevo Boys, waarbij Kisjes de 2-0 produceerde.

Genemuidenaar Guido Bakker scoorde voor WVF. De ploeg uit Zwolle won met 2-3 bij VV Hierden. Bakker opende de score met een pegel van afstand.