Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Heb je een uurtje ‘over’? Geef het aan een ander!

Partnerbijdrages

Denk je ook wel eens: “ik zou wel iets willen doen voor een ander? Maar ik weet niet goed wat.” Kijk dan eens op samenzwartewaterland.nl voor allerlei leuke vrijwilligersplekken. Genoeg vrijwilligerswerk te doen in Zwartewaterland, dus er zit vast ook iets bij voor jou! 

Samen in de natuur

Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag in de sociale moestuin in Hasselt. In deze mooie tuin zijn heel veel mensen actief in de buitenlucht. Lekker in de natuur. Je kunt helpen bij het zaaien en oogsten van groenten, onkruid wieden, vegen, bloemen plukken of samen koken. Maar ook even kletsen en lekker in het zonnetje zitten met anderen hoort er bij. 

Fietsen

In Genemuiden wordt er wekelijks gefietst met bewoners van Het Blokhuis. Op een elektrische duo fiets of op een normale fiets samen met iemand die zelfstandig kan fietsen. Lekker bewegen in de frisse lucht.

De Buurtkamer Plus

De Buurtkamer Plus in Hasselt is een plek voor alle 60-plussers. Een huiskamer om andere mensen te ontmoeten, een praatje te maken, een spelletje te spelen of een lekker kopje koffie te drinken. Een plek waar iedereen welkom is om even de sleur van alledag te doorbreken. 

Dus, heb je een uurtje over om ergens te helpen? Er is genoeg te doen. Pas als je er mee bezig bent merk je hoeveel het betekent voor de ander. En daarmee ook gelijk voor jezelf!

Een overzicht van de activiteiten is te vinden op samenzwartewaterland.nl.

Dit is een partnerbijdrage van Welzijn Zwartewaterland

Johan Schurink