Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vrijwilligers gezocht voor Sail Kampen

Partnerbijdrages

Van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april staat Sail Kampen weer op het programma. Het is de zevende editie van het nautische evenement, dat iedere keer honderdduizenden bezoekers trekt. Maar om alles in goede banen te leiden, zijn wel veel vrijwilligers nodig. Belangstellenden kunnen zich nu inschrijven via https://eventkit.online/festivalmanager/org/sailkampen/crew/

Een groots evenement als Sail Kampen kan niet worden georganiseerd zonder vrijwilligers. In 2018, de laatste editie, waren er maar liefst zo’n tweeduizend vrijwilligers actief om het feest tot een succes te maken. “We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om handen uit de mouwen te steken”, zegt Jos Hogenbirk, namens de organisatie van Sail Kampen. 

De organisatie biedt veel variatie in taken als vrijwilliger. Gezamenlijk maken alle vrijwilligers Sail Kampen tot een succes. “We hebben mensen nodig voor de opbouw en afbouw, maar ook voor de kassa, horeca, nautische ondersteuning en coördinerende rollen. We hebben voor ieder wat wils. We kunnen alle handjes gebruiken.” 

Elke dienst duurt circa 3,5 á 4 uur. Belangstellenden kunnen zich nu opgeven via www.sailkampen.nl. Via drie keuzemogelijkheden kunnen ze aangeven wat ze leuk vinden om te doen. Ook is er ruimte voor opmerkingen. Later worden alle vrijwilligers ingepland. De organisatie komt eind februari met meer informatie richting de vrijwilligers. Vanzelfsprekend komen mensen tijdens hun vrijwilligerswerk voor Sail Kampen niets tekort. Eten en drinken worden geregeld. Daarnaast krijgen alle vrijwilligers een uitnodiging voor de afsluiting van Sail Kampen op maandagavond. 

Gerard Meijeringh