Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Een zonnige kijk op zonwering: Peter van der Kamp neemt Husol over

Partnerbijdrages

In 2004 begon Peter van der Kamp als stagiair bij Husol Zonwering. Vandaag de dag staat Peter aan het roer van het bloeiende bedrijf, nu nog samen met Klaas en Henk Huisbrink. Beide broers nemen op 22 maart met trots afscheid van Husol Zonwering. 

 Anders dan anderen

De geschiedenis van Husol begon in 1966, toen vader Jentinus Huisbrink besloot ‘iets met zonwering’ te doen, een gewaagde stap in een tijd waarin tapijt en weverij de overheersende sectoren waren in Genemuiden. Wat begon als een bescheiden onderneming in rolgordijntjes en jaloezieën, bloeide al snel uit tot een prachtig bedrijf met een uitgebreid assortiment buitenzonwering. Terwijl moeder Huisbrink in de beginjaren met toewijding zelf de doeken confectioneerde, zetten ook de kinderen na schooltijd hun eerste stappen in het familiebedrijf.

Wennen

De drie broers, Klaas, Koen en Henk, volgden gezamenlijk in de voetsporen van hun vader. Bij het overnemen van het bedrijf door de broers verschoof de afzetmarkt steeds meer naar de landelijke detaillist in buitenzonwering. De particuliere markt wordt niet meer rechtstreeks bediend. In 2017 werden de aandelen van Koen overgenomen door Peter van der Kamp. Nu is het tijd voor Klaas en Henk om na jaren van hard werken en toewijding te genieten van hun welverdiende pensioen. Klaas reflecteert op dit moment met een dubbel gevoel: “Het is toch je kindje, na 32 jaar. Voorheen was ik er altijd als eerste en ging ik als laatste weg. Dat doe ik niet meer, maar helemaal stoppen zal wennen zijn.”

Familiebedrijf

Hoewel de broers afscheid nemen van het dagelijkse bedrijfsleven, blijft Husol een hecht familiebedrijf. Peter benadrukt: “Familie vormt de kern van wie we zijn. Naast de familiebanden onder collega’s realiseren we ons ook dat eenieder een onschatbare rol vervult in het creëren van onze topkwaliteit producten. Dit gevoel van verbondenheid strekt zich ook uit naar onze klanten, en dat zie je terug in onze langdurige relaties.”

Zonnige kijk op de toekomst

Husol gaat straks met 27 toegewijde medewerkers verder. Het bedrijf staat op een solide basis en Klaas en Henk kunnen met vertrouwen het stokje overdragen aan het sterke en enthousiaste team. In de afgelopen jaren is er samen hard gewerkt aan processen en automatisering. Peter deelt de toekomstplannen: “Afgelopen maand hebben wij een nieuwe doeksnijmachine in bedrijf genomen en we gaan door met innoveren. Wat wel hetzelfde blijft is de kwaliteit van onze producten en de persoonlijke aandacht voor onze klanten met goed advies en een praktische oplossing”. Henk vult aan “Dat is waar wij met Husol het verschil maken.” Met een zonnige kijk op zonwering, schrijft Husol haar verhaal verder, met stralende dagen in het verschiet.

Open dag

Husol organiseert op 23 maart een Open Dag. Onze medewerkers kunnen hun werkplek laten zien aan hun familie, vrienden en buren etc. Belangstellenden uit de regio zijn ook van harte welkom om tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje te komen nemen bij Husol. Voor de kinderen wordt er iets leuks georganiseerd.

Dit is een partnerbijdrage van: Husol