Afbeelding
Stockfoto

17.700 euro subsidie naar stichtingen en verenigingen in Zwartewaterland

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Verschillende organisaties in Zwartewaterland krijgen subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal gaat er 17.700 euro naar Zwartewaterland.

Drie bedragen gaan er naar Hasselt. De Stichting Culturele Aktiviteiten Bibliotheek Hasselt (SCAB) krijgt 3.000 euro voor de kunstroute Muurgedichten in Hasselt. Van dat bedrag worden muurschilderingen aangebracht met dichtregels.

De Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland (SWAZ) krijgt 1.200 euro voor het plaatsen van een cultuur-historisch monument (de Veerpoort) in Hasselt.

Er gaat 4.000 euro naar Hasselts Fanfare voor de aankoop van instrumenten. 

Zwartsluis

Er gaan twee bedragen naar Zwartsluis. De Stichting Water Muze Festival in Zwartsluis krijgt 4.500 euro voor de organisatie van het festival.
Het hoogste bedrag gaat naar Muziekvereniging Voorwaarts in Zwartsluis. Die krijgt 5.000 euro voor een muziekstuk.

Totaal 

In totaal is er 173.165 euro toegezegd aan 56 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie. “Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven”, meldt de subsidieverstrekker over zichzelf. “Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs.”

Enrico Kolk