Afbeelding
Foto: Robert Jansema

Vragen over onderhoud brug Graaf Lodewijklaan

Algemeen

ZWARTSLUIS - De VVD heeft vragen gesteld over de brug bij de ingang van de Graaf Lodewijklaan. Buurtbewoners namen daarover contact op met de plaatselijke politieke partij. Die wil nu dat de gemeente iets aan de brug gaat doen

“Buurtbewoners vertellen ons dat de brug piept en kraakt wanneer er auto’s over de brug rijden”, meldt de partij in een bericht op de website. “Dit leidt tot geluidsoverlast voor zowel directe buurtbewoners als bewoners verderop in de wijk.” 

Door het uitzetten en krimpen van het hout trekken de bouten los, weet de partij. Daardoor komen planken los te liggen op de brug. 

De VVD vraagt nu aan het gemeentebestuur of het college op de hoogte is van vragen van buurtbewoners en of de brug eigendom is van de gemeente Zwartewaterland.

Ook willen de liberalen weten of de brug op de lijst staat voor onderhoud en als dat het geval is, wanneer er onderhoud gaat plaatsvinden aan de brug. 

“Hoe denkt u dit probleem op te lossen?”, luidt de slotvraag van de partij. Uit een document ‘Kunstwerkenbeheer 2017-2026’ blijkt de vervangingswaarde van de brug, die in 1980 gebouwd werd, 30.979,13 euro te zijn.
De conditie van de brug werd destijds, in 2017, vastgesteld op ‘Redelijk’. Voor de gemeente geen reden om onderhoud uit te voeren aan de brug.
Ook in de planning voor onderhoud voor de komende jaren, is de brug niet opgenomen. Het is wel mogelijk dat de gemeente alsnog iets aan de brug doet.

Enrico Kolk