Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Feest met zwemvierdaagse in zwembad De Kragge Zwartsluis

Sport

ZWARTSLUIS - Normaal gesproken wordt de traditionele zwemvierdaagse in het combizwembad De Kragge in Zwartsluis voor de zomervakantie gehouden met daarbij veel activiteiten, zoals een miniveldvoetbaltoernooi. Dit jaar was door corona alles anders. De zwembadorganisatie koos voor een kleinere opzet van het zwemevenement. Het was de 48ste editie sinds de start in het begin van de jaren zeventig. 

Van maandag 23 augustus tot en met de inhaaldag op vrijdag 27 augustus werden de baantjes gezwommen met fraai zomerweer onder een meestal open dak. Na vier dagen lagen de medailles klaar. 

Het zwemfeest trok toch nog 337 deelnemers. Op het grasveld stond een grote zwemglijbaan en op het parkeerterrein stonden een zweefmolen en een oliebollenkraam. 

Een week eerder werd de zwemvierdaagse in Hasselt gehouden. In het Prins van Wijngaarden openluchtbad waren 220 deelnemers. Eveneens een goede deelname en dit bij minder gunstige weersomstandigheden. In beide zwembaden kijkt de organisatie terug op een mooi en enthousiast zwemfeest. Iedereen is blij, dat er in deze coronatijd weer enkele activiteiten mogelijk zijn. 

Zwembadmanager Raymond Spijkerman en zijn team gaan aan de slag met de activiteiten voor het nieuwe seizoen in alle drie zwembaden. Het gaat onder meer over zwemlessen voor kinderen, schoolzwemmen, baantjeszwemmen, andere zwemactiviteiten en regelingen met de verschillende verenigingen die gebruik maken van de zwembaden. Er wordt ingezet op het verhogen van de zwemvaardigheid en het plezier in het zwemmen. Er is een coronaprotocol ‘Verantwoord zwemmen’. Meer informatie op www.zwembadenzwartewaterland.nl.

Gerard Meijeringh