Luuk van Hessem onderweg in Hasselt.
Luuk van Hessem onderweg in Hasselt. Foto: Gerard Meijeringh

Geslaagde minitriatlon Luuk van Hessem goed voor een kleine 1700 euro

Sport

HASSELT - Luuk van Hessem heeft afgelopen donderdag zijn mini-triatlon (1 kilometer zwemmen, 45 kilometer fietsen en 10 kilometer wandelen) met succes volbracht. Hij deed deze mini-triatlon om geld in te zamelen voor Stichting PDBeH, die geadopteerde Brazilianen in Nederland helpt bij het vinden van hun families.

Een dag na zijn tocht is Luuk van Hessem weer zo fit als een hoentje. “Ik heb helemaal geen last van spierpijn. Dat valt me echt heel erg mee. Ik denk dat mijn voorbereiding op de mini-triatlon toch goed is geweest”, zegt een opgewekte Van Hessem.

Eitje 

Hij begon donderdagmorgen om 8.50 uur met een fietstocht vanuit zijn huis in Hasselt naar zwembad De Bestevaer in Genemuiden. “Een afstand van 9 kilometer. Dat was een eitje. Ook het zwemmen ging me gemakkelijk af. In 32 minuten heb ik 1 kilometer gezwommen. Daarna had ik tien minuten om me om te kleden. Vervolgens ben ik verder gegaan met fietsen. Van Genemuiden naar Hasselt, over de dijk naar Zwolle, via Langeholte richting Berkum en daarna terug naar Hasselt. Daar was ik om 12.45 uur. Het was een afstand van 36 kilometer, het ging perfect.”

Pijntjes 

Daarna volgde het afsluitende loopstuk van 10 kilometer. “Dat was de bottleneck. Ik had last van mijn rug en mijn voeten. Met name mijn rug deed zeer. Ik ben om 13.15 uur weggegaan en was om 16.15 uur weer terug.” Van Hessem hanteerde een rustig tempo. “Normaal loop ik zo’n 5,2 kilometer per uur. Nu was dat 3,9 kilometer.”

Bloemetje

In Hasselt kreeg hij onverwachts steun van een teamgenoot van badmintonvereniging Allotria. Ook was hij zeer blij met de steun van zijn vrouw, die hem de hele weg heeft vergezeld. “Ik kwam thuis en heb gelijk de fiets weer gepakt om een bosje bloemen voor haar te kopen. Ik merkte wel dat ik de controle wat kwijt was, doordat ik last had van mijn beenspieren. Daardoor gleed ik van de trappers af, maar gelukkig kon ik mijn evenwicht nog net bewaren”, zegt een lachende Van Hessem.

Voldaan

Hij kijkt met een voldaan gevoel terug. “In totaal heb ik 1760 kilometer afgelegd, zwemmen, wandelen en fietsen. Als voorbereiding en de mini-triatlon. Ik heb leuke dingen meegemaakt. Zoals die keer in maart dit jaar toen ik op de Stenendijk liep en er ineens een enorme hagelbui was. ‘Hé Luuk’, klonk het ineens. Ik had geen idee wie het was, maar het later bleek dat het een oud-collega was. Die vroeg zich al af wat iemand met korte mouwen deed in een hagelbui.”

Van Hessem heeft een kleine 1.700 euro binnengehaald voor het goede doel. Met het geld gaat Stichting PDBeH DNA-testen aanschaffen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh