Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Sinterklaas komt in Hasselt aan bij de Kalkovens

Algemeen

HASSELT – De aankomst van Sinterklaas in Hasselt vindt op 13 november plaats bij de Kalkovens. “Dit zal gebeuren in de vorm van een walk-thru, een ‘wandel langs’, zoals de Sint het noemt”, kondigt de organisatie aan.

Na aankomst van de Sint en Pieten neemt Sinterklaas plaats op een podium bij de Kalkovens en kan de walk thru van start. “Hiervoor is een speciale route uitgezet. Via de Wilhelminalaan / Bolwerk gaat de route via het Jennegiespad over de brug van de Buitengracht, rechtsaf het Kalkovenwegje op waar aan het eind de route stopt. Het is eenrichtingsverkeer en waar nodig is deze afgezet. We vragen u allen ook om gepaste afstand in acht te nemen op deze route”, aldus de organisatie.

Om het een en ander te voorzien van de nodige sfeer, is de aankomst verplaatst naar 16.30 uur. “Met vele lampjes in het schemerlicht maken we er iets moois van.” Op de Facebookpagina Sinterklaas Hasselt komt binnenkort meer en meer informatie.

Mochten er door coronamaatregelenveranderingen optreden, dan is dat te lezen op de Facebookpagina en de website www.sinterklaashasselt.nl.

Enrico Kolk