Afbeelding
Archieffoto: Enrico Kolk

Sluzigers starten alliantie voor meer Zwartsluis in de raad

Algemeen

ZWARTSLUIS - Robert-Jan de Vries en Ivo Eenkhoorn starten samen een initiatief om meer mensen uit Zwartsluis in de gemeenteraad te krijgen. “De Sluziger is trots op zijn dorp”, volgens het tweetal. “Verkiezingen in Zwartewaterland, ja Genemuiden is het grootst, daarna Hasselt en dan komt Zwartsluis pas. Zo voelt het ook wel met politieke beslissingen eerst de grote plaatsen, en wat er over is komt ten goede voor Zwartsluis.” 

Ze stellen daarom voor dat het aantal van twee huidige raadsleden uit Zwartsluis straks verdubbeld wordt. “Met een kleine moeite maken we van twee raadsleden die nu in de raad zitten er vier. Dat betekent dat er 50 procent meer inspraak vanuit Zwartsluis in de raad komt. Want ook al zijn de meeste Sluzigers best trots zijn op heel Zwartewaterland - in de kern is Zwartsluis echt anders dan Genemuiden en anders dan Hasselt.”

De twee Sluzigers vinden dat burgemeester Bilder dit mooi verwoordde in de rede bij zijn 10-jarig jubileum in de Stadskoerier. “De Sluziger gemeenschap is naar buitengericht, open en gastvrij. Dat zie je hoe het is opgebouwd: een open blik op het water. Maar ze weet dat haar ligging tussen Zwarte Water, IJsseldelta en Weerribben en Wieden, haar gemalen en vele sluizen en haar jaarlijkse maritieme evenementen en met een Muziek Festival echt uniek is.” 

Zwartsluis bruist, zeggen De Vries en Eenkhoorn. “En kan nog meer bruisen als daar ook goede aandacht voor is vanuit de gemeenteraad en dat is het best geborgd met raadsleden uit Zwartsluis of, nog beter, een wethouder. Hoe mooi zou het zijn als er een wethouder uit iedere kern in het college zou zitten.” 

Daarom doen ze een op oproep aan de bevolking van Zwartsluis. “Koop niet alleen lokaal, maar stem ook vooral lokaal. Met de kandidaten uit Zwartsluis die op de verschillende lijsten staan: John Smit – Koen Kerssies – Linda van Veen – Erik van der Stouwe – Corné Schaart – Gijsbert van Dijk – Wieneke Bonsink - Hofland – Diederik Hoekman - Tiemen van Dijk. Een kleine greep van enthousiaste Sluzigers die op verkiesbare plekken staan. Dus neem 16 maart even 10 minuten de tijd om er daarna vier jaar profijt van te hebben.”

Enrico Kolk