Afbeelding
Aangeleverd.

Subsidieregeling voor toekomstbestendige werklocaties

Algemeen

REGIO - De subsidieregeling voor toekomstbestendige werklocaties staat sinds vorige week open. Deze regeling is bedoeld voor bedrijven die gevestigd zijn op een bedrijventerrein.

Ondernemers die plannen hebben om te vergroenen, te verduurzamen of een andere kwaliteitsverbetering willen toepassen, kunnen een beroep doen op deze regeling als zij samen met andere ondernemers hun krachten weten te bundelen.

De aanvrager moet een Overijsselse gemeente of een organisatie zijn. De plannen moeten bijdragen aan het toekomstbestendig maken van de werklocatie, waarbij wordt bijgedragen aan de energietransitie, aan natuurinclusiviteit, klimaatadaptatie of circulaire economie. “Het opwekken van zonne-energie heeft daarbij extra aandacht”, schrijft de provincie in de voorwaarden. Minimaal de helft van de begrote kosten van de activiteiten moet betaald worden met een eigen bijdrage van ondernemingen of de gemeente. Aanvragen is mogelijk tot uiterlijk op 30 juni of totdat het budget bereikt is. Meer informatie is te vinden op de website van de provincie: overijssel.nl/loket/subsidie/regionale-economie/versnelling-toekomstbestendige-werklocaties-0/

Enrico Kolk