Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Leerlingen maken op inspirerende dag kennis met Agnieten College

Algemeen

ZWARTSLUIS – Het bleef tot op het laatste moment spannend of het Agnieten College de deuren kon openen voor achtstegroepers van de basisscholen uit de omgeving. Uiteindelijk bleek het toch te lukken.

“Deze kinderen staan binnenkort voor een lastige keuze, want welke middelbare school kiezen ze straks?”, schrijft de school in een persbericht. De achtstegroepers volgden met hun eigen klas een echt rooster, zoals ze dat krijgen op de middelbare school. 

Vakdocenten gaven verschillende mini-lesjes. Tijdens het vak scheikunde keken de basisschoolleerlingen naar een experiment waarbij waterstof en zuurstof werden gevangen in bellen zeepsop. De bellen werden door de docent aangestoken en dat gaf een spectaculaire vlam. 

Daarna maakten de leerlingen met behulp van een scheikundig recept hun eigen potje haargel, met geur en kleur naar keuze. Het eindresultaat mocht mee naar huis. “Wie smeert de zelfgemaakte gel straks in het haar?”, vraagt de school zich af.

In de gymzaal werd een breed scala aan bewegingsactiviteiten beoefend. “De gymdocenten daagden de achtstegroepers uit: hoe hoog spring jij op de trampoline? Kun jij jongleren met borden of lopen op een ton? Heerlijk om de energie even bij kwijt te raken”, aldus de school. 

Bij geschiedenis en aardrijkskunde speelden de brugklassers in spe een strijd om een volle bingokaart gespeeld. “Wie weet het antwoord op de vraag? Kun je de iPad hierbij gebruiken als bron van informatie? Hoe pak je dat handig aan? Alle antwoorden gevonden? Bingo. Dan mag je een prijsje uitzoeken”, blikt de school terug.

Ouders en verzorgers kregen ’s avonds de gelegenheid om de school te bezoeken met de kinderen. Tijdens diverse rondleidingen in kleine groepjes konden zij de vaklokalen bezichtigen en een indruk krijgen van de school. Daarnaast was er gelegenheid tot het stellen van allerlei vragen.

Het Agnieten College Zwartsluis kijkt met tevredenheid terug op het aangepaste Open Huis. “Het was fijn om de achtstegroepers uit de omgeving samen met hun ouders en verzorgers te ontmoeten in het schoolgebouw.”

De school nodigt ouders en verzorgers die er deze avond niet bij konden zijn graag uit voor een persoonlijke afspraak. Zij kunnen de school dan op een ander moment bezoeken en antwoorden krijgen op al hun vragen. Op agnietenzwartsluis.nl staat daarvoor de contactinformatie. 

Enrico Kolk