Afbeelding
Foto: Aangeleverd

ChristenUnie brengt bezoek aan sociale moestuin

Algemeen

HASSELT - “Eten verbindt”, zegt Nanja Jansen tijdens het bezoek van de ChristenUnie aan de sociale moestuin in Hasselt. “Eten verbindt en dat begint al bij het zaaien”, schrijft de partij in een persbericht.

Monique Platel van Welzijn Zwartewaterland en Jan Boxum vertelden tijdens het bezoek hoe met hulp van vele vrijwilligers, organisaties en bedrijven de sociale moestuin in Hasselt vorm krijgt. Onder andere via de site SamenZwartewaterland zijn de partijen bijeengebracht. Het is een initiatief om door het samen zaaien, verzorgen en oogsten van groente en fruit veel verschillende groepen met elkaar in contact te brengen.

“Eten verbindt, je kunt dan ook denken aan het uitwisselen van recepten uit alle windstreken. Recepten uit Syrie en Polen combineren met boerenkool”, schrijft de ChristenUnie in het persbericht. “Zo komen nieuwe Nederlanders in contact met Nederlanders die al hun hele leven in Nederland wonen. Daarnaast is de tuin ook toegankelijk voor mensen met fysieke beperkingen en kunnen verschillende welzijnsorganisaties de tuin gebruiken voor hun activiteiten.”

De partij vindt de sociale moestuin een ‘mooi initiatief’ dat op een moderne manier Noaberkracht laat zien. “Het past helemaal in wat wij in ons verkiezingsprogramma van Ik naar Wij schrijven. Het is belangrijk dat we elkaar ontmoeten en dat we weer kunnen zien waar ons voedsel vandaan komt. De ChristenUnie wil in onze gemeente dat op nog meer plekken laten zien dan alleen de sociale moestuin.”