Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Raadscolumn VVD: ‘Er komt een stoeltje vrij…’

Algemeen

Het is nog niet zo heel lang geleden dat ik als burgerraadslid van de VVD mijn intrede deed in de Zwartewaterlandse politiek. Op 8 december 2022, om precies te zijn, legde ik de eed af en begon ik samen met onze politieke voorman John Smits en collega burgerraadslid Dimitry Bood aan het avontuur. Inzicht krijgen in de plaatselijke politiek. Kijken hoe besluitvorming plaatsvindt. Maar ook in de gaten houden hoe er met onze belastingscenten wordt omgegaan waren onderwerpen die ik eens van wat dichterbij wilde bekijken.

Dat ik dat namens de VVD doe is te danken aan mijn jongere zus Afke Schaart. Zij is een geboren Sluziger en woonde daar tot haar 17e. Na VVD gemeenteraadslid in Wassenaar geweest te zijn kwam ze van 2010 tot 2012 in de Tweede Kamer terecht. Ze kreeg een aantal portefeuilles binnen economische zaken. Ze was erg te spreken over de VVD. Goed voorbeeld deed mij goed volgen. Dat ze na 2012 via Microsoft in Brussel op allerlei andere mooie plekken op de wereld een passend vervolg kon geven aan haar carrière bij diverse internationale andere bedrijven was voor haar een logisch vervolg.

Die ambities heb en had ik niet. Ik hoef niet perse een baan te hebben in het buitenland. Mijn 10 jaar durend uitstapje als politieman naar het Zeeuwse eiland Tholen was verder weg dan dat ik ooit had bedacht. Gelukkig kon ik rond 2000 weer terug naar de regiopolitie IJsselland en kwam weer in Zwartsluis terecht.

Onlangs heb ik sollicitatiegesprekken gevoerd voor een mooie functie binnen de gemeente Zwartewaterland. Door het gevoel wat ik als burgerraadslid binnen de gemeente heb gekregen en de goede gesprekken die ik vervolgens heb gevoerd heb ik besloten de overstap te gaan maken naar de gemeente. Nadeel is dat ik mijn functie als burgerraadslid van de VVD op moet geven. Dat is oprecht jammer. De functies zijn niet verenigbaar. Dat snap ik wel.

Er komt dus een stoeltje vrij. Een mooie kans voor iemand anders. Wie zich als VVD burgerraadslid in wil zetten voor de gemeente Zwartewaterland kan zich melden bij John Smits. Wie weet is dat voor die eventueel geïnteresseerde ook wel een mooie gelegenheid om uiteindelijk via de raad in Zwartewaterland, via Brussel ook op een mooie plek waar dan ook op de wereld terecht te komen al is Zwartewaterland ook geen straf. Voor mij niet in ieder geval.

Corné Schaart
Burgerraadslid VVD