Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Lezing over de rol van de Sovjet-Unie tijdens bevrijding

Algemeen

ZWARTSLUIS - Marie Thérèse ter Haar geeft woensdag 11 november in Sluuspoort een lezing over de rol van de Sovjet-Unie bij de bevrijding van Europa. Belangstellingen kunnen zich tot 4 november opgeven.

Vrijwel alle activiteiten rondom 75 jaar bevrijding hebben eerder dit jaar geen doorgang kunnen vinden. Dat geldt ook voor de lezing die Rusland-kenner Marie Thérèse ter Haar in Zwartsluis zou houden. In overleg met Marie Thérèse ter Haar is er voor gekozen deze lezing, die als titel ‘Vredesdag 9 mei’ heeft, alsnog te houden.

In Sluuspoort wordt die avond de theetuin ingericht volgens de strenge corona-richtlijnen. Dat betekent dat er voor voldoende onderlinge ruimte wordt gezorgd én dat er een maximaal aantal bezoekers wordt toegelaten. Om één en ander conform de richtlijnen te laten verlopen is het voor degenen die de lezing willen bijwonen noodzakelijk dat zij zich vooraf opgeven. Dat kan tot uiterlijk woensdag 4 november telefonisch via 038-3866555 of aan de balie van Sluuspoort (Handelskade 25). De lezing begint om 19.30 uur, de zaal is open om 19.15 uur. De entree bedraagt 7,50 euro.

Marie Thérèse ter Haar is geen onbekende in Zwartsluis. Regelmatig geeft zij lezingen over alles wat met Rusland te maken heeft. Dat doet zij vanuit haar rol als oprichter van de Rusland & Oost-Europa Academie.