Afbeelding
Archieffoto: Bas Wilberink

Wat gaat er gebeuren met de Zwartewaterbrug?

Algemeen

HASSELT – Het is nog niet duidelijke welke werkzaamheden gaan plaatsvinden aan de Zwartewaterbrug. Ook is onbekend wanneer dat moet gaan gebeuren. Dat antwoordt het college op vragen van VVD-raadslid John Smits.

De provincie heeft 70 miljoen euro uitgetrokken voor het ‘vervangen’ van de Zwartewaterbrug. “Wij hebben de provincie zeer recent proactief gevraagd wat hun plannen zijn en we hebben ook aangegeven dat wij graag betrokken worden omdat wij een groot belang zien voor de bewoners van onze gemeente”, reageert het college.

Dat belang gaat over overlast tijdens eventuele uitvoering maar ook over de definitieve inrichting van de brug. Volgens het college moet nu eerst duidelijk worden wat de plannen van de provincie zijn. “Vervolgens is het de primaire verantwoordelijkheid van de wegbeheerder de omgeving en de gebruikers te informeren.”

De gemeente dringt er binnen de diverse provinciale plannen nadrukkelijk op aan in een vroeg stadium mensen daarbij te betrekken. “Ook voor deze werkzaamheden hebben we dat inmiddels meerdere keren gedaan.”

Enrico Kolk