De jury, v.l.n.r.: Jannie Bloemert, Daniël Stoeten & Gerda Meuleman.
De jury, v.l.n.r.: Jannie Bloemert, Daniël Stoeten & Gerda Meuleman. Foto: Aangeleverd

Laatste kans voor aanmelden Stadscheques

Algemeen

HASSELT - De aanmeldperiode van de stadscheques Hasselt wordt morgen (woensdag) afgesloten. De organisatie doet daarom een laatste oproep aan mensen om zich nog snel aan te melden met de ideeën die nog ergens in een hoofd of op een bovenste schap liggen te wachten.

“We kijken er allemaal naar uit dat het ons moeilijk gemaakt gaat worden”, lacht Daniël Stoeten, een van de juryleden namens de driekoppige jury. “Hoe mooi is het dat er voorstellen binnenkomen van verschillende leeftijden en groepen, inwoners van Hasselt die zelf belangeloos een voorstel indienen. Die zich in willen zetten om een beweging in gang te zetten en een plan uit te gaan voeren. Daar kun je alleen maar blij van worden.”

Er zijn inmiddels diverse voorstellen binnengekomen, die volgende week aan de jury van de stadscheques worden voorgelegd tijdens de pitchronde. Er is daarnaast nog een aantal ‘losse’ ideeën binnengekomen, die nog een uitvoerder zoeken. Meer informatie hierover is op te vragen bij de organisatie: www.zwartewaterland.nl/stadscheques. De jury maakt na de pitches de genomineerden bekend, waarna de inwoners van Hasselt kunnen stemmen.

Het stadsteam is in de aanloop met de aanvraag van de stadscheques betrokken geweest en hoort dat de aanmeldingen binnen komen. Marlous Naberman (De Buurman & lid stadsteam Hasselt) “Reuring en beweging, daarmee zet je het centrum van Hasselt weer goed op de kaart. En wat mooi om te zien en te ervaren dat we zoveel betrokken inwoners hebben.”

Hasselters kunnen van 21 april tot en met 10 mei stemmen op de ideeën die hen het meest aanspreken. Op dinsdag 11 mei wordt vervolgens bekendgemaakt welke bedragen aan wie zijn toegewezen.

Enrico Kolk