Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jonge hardlopers zetten toptijden neer tijdens Koningsloop

Sport

HASSELT - Elf sportieve jeugdleden van Trainingsgroep het Zwartewater hebben afgelopen donderdag de Koningsloop Hasselt gelopen. De kinderen liepen, onder begeleiding van volwassenen, het parcours van 5 kilometer door Hasselt. 

Donderdagavond begonnen de kinderen gezamenlijk met een korte warming-up om goed van start te kunnen. Om 19.30 uur klonk het ‘startschot’ en renden de hardlopers bliksemsnel weg. De kinderen waren zo snel dat één van de volwassenen naar voren sprintte om het tempo enigszins te verlagen. 

Kopgroep

Na de Stenendijk rende een groepje van drie kinderen weg van de groep. Het tempo bij deze drie lag net onder de vijf minuten per kilometer. Na 3,5 kilometer roken zij de finish en waren ze voor de begeleiders nog amper bij te houden. De kinderen van deze kopgroep vormden na binnenkomst een erehaag om de andere hardlopers binnen te halen. Het was een prachtige sportieve happening voor de jeugdleden. 

Uitslagen

Brian Pastoor liep de Koningsloop in 23.53 minuten en was daarmee de snelste. Matthias Alexandre en Niels de Leeuw kwamen kort daarna gezamenlijk over de finish met een tijd van 24.04. Liza Smalbrugge vertegenwoordigde de meiden en rende de Koningsloop in 25.44. Ook alle andere kinderen waren binnen dertig minuten over de finish, een knappe prestatie.

Gerard Meijeringh