Afbeelding
Archieffoto: Bas Wilberink

Coronagevallen in Genemuiden gehalveerd, in Zwartsluis gestegen

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - “Het ontwikkelt zich gunstig, de cijfers gaan sterk neerwaarts.” Die uitspraak deed burgemeester Eddy Bilder donderdagavond op ZwartewaterFM tijdens de wekelijkse corona-update. 

In Genemuiden halveerde het aantal mensen dat positief getest werd. In de afgelopen week waren dat er 71 en een week eerder nog 153. In Hasselt bleef dat ongeveer gelijk met nu 42 en de week ervoor 45. In Zwartsluis is wel een stijging zichtbaar, daar zijn nu 25 mensen positief getest en de week ervoor 16.

De meeste die positief getest zijn, vallen in de categorie van de 0-20 jarigen, volgens Bilder. Dat waren er 50 in de afgelopen week. “Jongeren ondergaan vaak zelf niet de grootste gevolgen, maar kunnen andere mensen vrij makkelijk besmetten”, waarschuwt de burgervader, die merkt dat er nog steeds sprake is van een grote testbereidheid in Zwartewaterland. Het percentage positieve testuitslagen als deel van het geheel nam af, dat is nu 16 procent. 

De GGD stopt nu weer met het verstrekken van de cijfers per kern, vertelde Bilder die zei dat de gemeente de cijfers nu ‘met veel pijn en moeite’ kreeg. “Ze doen dat alleen in uitzonderlijke situaties.” De burgemeester gaat daarom in overleg met ZwartewaterFM of het nog zinvol is om de corona-update te blijven doen. “Het wordt wellicht minder interessant.”

Enrico Kolk