De bunkers aan de IJssellinie.
De bunkers aan de IJssellinie. Foto: Stichting IJssellinie

Open dag IJssellinie

Algemeen


ZWARTEWATERLAND - De IJssellinie houdt op zaterdag 13 augustus weer een open dag met rondleidingen waarbij de Commandobunker, de Hospitaalbunker en het Inlaatwerk bij Olst worden bekeken.

Ook staat er een Bofors-luchtdoelkanon uit die tijd. De gidsen vertellen over de bijzondere geschiedenis van deze waterlinie uit de Koude Oorlog, die tussen 1951 en 1964 in werking was. De bedoeling was om in geval van oorlog een brede strook land onder water te zetten om het Russische leger tegen te houden. 

De open dag kan zonder afspraak worden bezocht. Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Bezoekers zijn vanaf 12.00 uur welkom, de laatste rondleiding begint om 15.30 uur. De entree bedraagt 5 euro per volwassene en voor kinderen in de basisschoolleeftijd 2,50 euro. Pinnen is mogelijk. De ervaring leert dat het rond 12.00 uur vaak druk is, later in de middag is er meer kans op een kortere wachttijd. De rondleidingen starten bij de Hospitaalbunker, Haereweg 4b, 8121 PJ Olst. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van De Haere. www.ijssellinie.nl.

!

Abonneer gratis

op de digitale krant