Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Nieuwe Tagweg wordt morgen in gebruik genomen

Algemeen

GENEMUIDEN - Dat de Tagweg verlegd zou worden, was al bekend. Ontwikkelaar Heutink meldt vandaag, na vragen van deze krant, dat de nieuwe Tagweg morgen in gebruik genomen wordt.

Onlangs zijn de werkzaamheden aan de weg al gestart, iets dat gepaard ging met het plaatsen van veel borden. Dat maakte de situatie er niet duidelijker op. Ook buurtbewoners wisten van niks.

Daarom stelde De Stadskoerier vragen aan de gemeente, die op haar beurt liet weten dat de ontwikkelaar (OCG, Heutink) verantwoordelijk is voor de werkzaamheden. “OCG is bezig met het aanleggen van kabels en leidingen en het verleggen van een deel van de weg”, aldus de woordvoerder, die naar het bedrijf doorverwees.

Het bedrijf op haar beurt meldt het volgende bij navraag: “Vorige week is de nieuwe Tagweg geasfalteerd. Er is een verkeersplan gemaakt door de aannemer, in verband met de omleidingsroute. De nieuwe Tagweg zal vanaf 17 mei in gebruik worden genomen.”

Op vragen waarom de omwonenden niet geïnformeerd zijn en hoe de veiligheid van de weggebruikers gewaarborgd wordt, kwam geen antwoord.

Enrico Kolk