Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kerkplein Ontmoetingskerk wordt groen ingericht

Algemeen

HASSELT - Gemeenteleden van de Ontmoetingskerk gaan samen het kerkplein voor de kerk vergroenen. Daarmee willen de leden van de Ontmoetingskerk een positieve bijdrage leveren aan de klimaatopgave om meer groen in Hasselt aan te brengen en de biodiversiteit te vergroten. 

Hiervoor is in overleg met de provincie en de gemeente een plan uitgewerkt. De uitvoering van het plan is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de provincie Overijssel en daarnaast zijn vanuit de kerkelijke gemeente financiële middelen bijeengebracht.

Veel bestrating wordt verwijderd, er worden bomen geplant en bloemrijke groenborders met zitbankjes aangebracht. De bloemrijke borders zijn in overleg met de ecoloog van de provincie uitgewerkt en bevorderen de biodiversiteit (insecten en vogels). 

Ook moet de herinrichting ervoor zorgen dat het plein meer een ‘huiskamersfeer’ krijgt en ook de ontmoetingsfunctie van het plein wordt versterkt.

Een werkgroep van gemeenteleden van de Ontmoetingskerk heeft het plan uitgewerkt. Enthousiaste voortrekker van het plan is ds. Jaap Oosterhuis die zelf ook een opleiding in de landschapsecologie heeft afgerond. 

De werkzaamheden voor het groenplan op het plein van de Ontmoetingskerk gaan op vrijdagochtend 6 oktober vanaf 8.00 uur van start. Veel gemeenteleden hebben zich aangemeld om te helpen. 

“De verwachting is dat binnen enkele weken mooie resultaten zichtbaar zijn”, aldus de kerk in een persbericht over de vergroeningsactie.

Op de foto is een sfeerimpressie te zien van hoe het kerkplein er straks uit moet gaan zien.

Enrico Kolk