Afbeelding
Foto: Aangeleverd

PvdA deelt boeken uit

Cultuur

ZWARTEWATERLAND – De PvdA doet mee aan de actie ‘geef een boek cadeau’. “Dit jaar geven we een aantal exemplaren van het boek ‘De brief aan de koning’ van schrijfster Tonke Dragt cadeau aan alle scholen en de bibliotheken”, meldt de partij in een persbericht.

Die kunnen dit, volgens de PvdA, weer verspreiden onder de kinderen en zo hun leesplezier vergroten. “Mensen die laaggeletterd zijn hebben moeite met bijvoorbeeld solliciteren, of met het lezen van een bijsluiter,” zegt Eddy Beens. “En de drempel om hulp te zoeken, helemaal op latere leeftijd, is vaak hoog. Eén van de beste manieren om taalachterstand te bestrijden is daarom om er zo snel mogelijk bij te zijn, dus door samen met kinderen zoveel mogelijk te lezen.”

Meer dan twee miljoen Nederlanders zijn officieel laaggeletterd en een kwart van de vijftienjarigen kan niet voldoende lezen en schrijven. “Wij willen met een groot offensief tegen laaggeletterdheid ervoor zorgen we dat iedereen kan meedoen in een steeds meer digitale informatiesamenleving.”

Want lezen is leuk, volgens de partij. “Leesplezier vergroot de woordenschat, maakt het makkelijker om teksten te begrijpen en helpt bij het vormen van je fantasie. Dat is belangrijk en dat gunnen we ieder kind.” 

Anna de Clonie Maclennan en Eddy Beens van PvdA Zwartewaterland overhandigden boeken aan Astrid Faber van obs de Vogelaar en aan Hanny Kubbenga van bibliotheek Zwartewaterland.

Enrico Kolk

Abonneer gratis

op de digitale krant